Ingatlan jog

Adásvétel, csere, bérlet, ajándékozás. Biztosítéki szerződések.

Az ingatlan tulajdonjogának változására vonatkozó ügyleteknél a jogszabály kötelezően előírja az ügyvédi közreműködést. Tipikusan ezen szerződések az ingatlan adásvétel és az ajándékozási szerződés, melyekben jelentős gyakorlattal rendelkezem.

BŐVEBBEN →

Társasági jog

Alapítás, módosítás, átvilgáítás. Felszámolás, csődeljárás.

Cég alapítás, és bármely, a cégben történő változás cégbíróság felé történő bejelentése ügyvédi segítséggel lehetséges. Ezen ügyek intézésében nagy gyakorlattal rendelkezem, így biztos lehet benne, hogy az ügyintézés a leghatékonyabban fog történni.

BŐVEBBEN →

Kártérítési jog

Felszólítások, fizetési meghagyás.
Orvosi műhibaperek, kártérítési eljárások.

A kártérítésekkel kapcsolatos igényérvényesítés rendkívül szerteágazó. Ide tartoznak a személyi sérülések, műhibák, de a gépjármű-balesetekhez, vagy egyéb szerződésszegésekhez kapcsolódó kárigények érvényesítése is.

BŐVEBBEN →

Követelés kezelés

Fizetési felszólítások, meghagyások, végrehajtás, felszámolás

Amennyiben kintlévősége van, üzleti partnerei nem teljesítik szerződéses kötelezettségeiket a tartozás érvényesítésére polgári peres és nemperes úton van lehetőség.

BŐVEBBEN →

Öröklési jog

Jogi tanácsadás, végrendelet,
hagyatéki eljárás

Ellátom az örökösök, illetve egyéb érdekelt személyek (pl. hagyatéki hitelezők) képviseletét a hagyatéki eljárás során. Illetve végrendeletek szerkesztése.

BŐVEBBEN →

Adójog

Tanácsadás, képviselet,
hátározatok megtámadása

Az adóhatósági eljárásokban történő részvételt jelentősen megkönnyíti az ügyvédi segítség, így sok esetben elkerülhetők a bírságok, és a kedvezőtlen adómegállapítások.

BŐVEBBEN →

Családi jog

A házasság felbontására kizárólag bírói úton van lehetőség, mely során az ügyvédi közreműködés megkönnyíti, meggyorsítja az eljárást.

BŐVEBBEN →

Kötelmi jog

Mind magánszemélyként, mint vállalkozóként fontos, hogy üzleti partnereivel kötött szerződései maximális biztonságot biztosítsanak Önnek.

BŐVEBBEN →

Végrehajtási jog

Szakterületeim közé tartozik a végrehajtási jog, a végrehajtási ügyek ellátása is.

BŐVEBBEN →

ÁLLOK RENDELKEZÉSÉRE

Várom megkeresését, véleményét

KONZULTÁCIÓ

Szakmai konzultációt kezdeményezhet.

  • Konkrét szakmai megkeresések
  • Ügy leírása

KONZULTÁCIÓ

ÜZENET

Visszajelzést adhat az oldalról, esetleg észrevételt, javaslatokat is tehet.

  • Észrevételek, javaslatok
  • Oldallal kapcsolatos észrevételek

ÜZENET

E-MAIL

Hagyományos e-mail küldhet a levelezőprogramja segítségével

  • Hagyományos e-mail üzenet.
  • Általános és szakmai ügyek is

E-MAIL

VÉLEMÉNY

Kifejezetten fontos számomra az ügyfelek véleménye.

  • Ügyfél visszajelzés.
  • Vélemények írása

VÉLEMÉNY

Ezt a honlapot dr. Rozgonyi Anna Júlia, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 19366 lajstromszámmal bejegyzett, és 36067882 kamarai azonosító számon nyilvántartott ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Az ügyvédi honlap tartalmára és megjelenésére vonatkozó rendelkezéseket a Magyar Ügyvédi Kamara által megalkotott, az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló szabályzat tartalmazza.