Házassági bontóper közös megegyezéssel

A házasság felbontására kizárólag bírói úton van lehetőség, mely során az ügyvédi közreműködés megkönnyíti, meggyorsítja az eljárást.

A pert megelőzően a felek közösen megállapodhatnak a járulékos kérdésekben, mint a lakáshasználat, gyermekek elhelyezése és a tartásdíj fizetés. Ilyen megállapodás esetén a bíróság a házasság felbomlásának körülményeit nem vizsgálja, így a feleknek nem kell részletesen előadni közös életük nehézségeit, és a kapcsolatuk megromlásához vezető okokat.

Van lehetőség a házassági közös vagyont szerződéses úton megosztani, ebben az esetben a vagyon megosztására már nem szükséges peres eljárást lefolytatni, így a feleknek nem kell megfizetni a bírósági eljárás jelentős költségeit. A vagyonjogi szerződés érvényességi kelléke az ügyvédi ellenjegyzés, így ilyen megállapodás kizárólag ügyvédi közreműködéssel készíthető.

CSALÁDI JOG TERÉN NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSAIM:

  • Házassági bontóper
  • Házassági vagyonjogi szerződés elkészítése

ÁLLOK RENDELKEZÉSÉRE

KONZULTÁCIÓ

Konzultációt kezdeményezhet.

ÜZENET

Visszajelzést küldhet az oldalról.

E-MAIL

Hagyományos e-mailt is küldhet.

VÉLEMÉNY

Fontos az ügyfelek véleménye.

Ezt a honlapot dr. Rozgonyi Anna Júlia, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 19366 lajstromszámmal bejegyzett, és 36067882 kamarai azonosító számon nyilvántartott ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Az ügyvédi honlap tartalmára és megjelenésére vonatkozó rendelkezéseket a Magyar Ügyvédi Kamara által megalkotott, az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló szabályzat tartalmazza.