Készítettem egy rövid videót házassági vagyonjog témában, amelyet elsőként facebook oldalamon osztottam meg, de természetetsen itt is megnézhető:

Ingatlan adásvétel esetén gyakran találkozom azzal a helyzettel, hogy az ingatlannak több tulajdonosa van, azonban nem mindegyik vesz részt az eladásban.

“Egy társasházban lakom. A földszinten két orvosi rendelő van, a tetőtérben pedig négy lakás. Az önkormányzat szeretné megvenni az egész épületet egyben, erre a tulajdonosok nyitottak”

Kinek, milyen arányban, és mennyi gyerektartást kell fizetni?

A házasság felbontásakor kötelező elem a közös kiskorú gyermekek tartásdíjáról rendelkezni, melyet vagy megállapodással, vagy ennek hiányában a bíróság által hozott ítélettel.

“Végrendeletet szeretnék írni, abban megjelölni egy örököst (a barátnőm fiát) és egy haszonélvezőt (nem bejegyzett élettársamat).”

Végrendeletetbe szeretnének megjelölni örököst (barátnő közeli hozzátartozóját) és egy haszonélvezőt (nem bejegyzett élettárs).

Ezt a honlapot dr. Rozgonyi Anna Júlia, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 19366 lajstromszámmal bejegyzett, és 36067882 kamarai azonosító számon nyilvántartott ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Az ügyvédi honlap tartalmára és megjelenésére vonatkozó rendelkezéseket a Magyar Ügyvédi Kamara által megalkotott, az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló szabályzat tartalmazza.