Tulajodni hánnyaddal, illetve annak módosításával kapcsolatban kaptam kérdést.

Alaphelyzet

A kérdező pár hónapja vásárolt lakásának tulajdoni hányadát szeretné megváltozatni, mert az jelenleg nem egyenlő arányban osztódik.

Kérdés

Tisztelt Ügyvédnő!

Pár hónapja vásároltunk a párommal egy lakást. Nem vagyunk összeházasodva. A tulajdoni hányad nem egyenlő arányban osztódik.

Lehet e most igy utólag vàltoztatni rajta valamilyen formàban?

Válasz

Tisztelt Érdeklődő!

A tulajdoni hányadokon újabb ajándékozási, vagy adásvételi szerződéssel tudnak változtatni. Azonban ezeknek, ha nem házasok, van az állam felé illetékvonzata. Adásvételi esetén 4%, ajándékozási szerződésnél 9% az illetéke az elajándékozott, vagy megvásárolt tulajdonrész értékének.

Illetve ha még  elérhető az eladó, akkor a vele kötött eredeti szerződést tudnák úgy módosítani, ami befolyásolná a tulajdoni hányadokat. (ez nem jár plusz illetékfizetési kötelezettséggel)

ÁLLOK RENDELKEZÉSÉRE

KONZULTÁCIÓ

Konzultációt kezdeményezhet.

ÜZENET

Visszajelzést küldhet az oldalról.

E-MAIL

Hagyományos e-mailt is küldhet.

VÉLEMÉNY

Fontos az ügyfelek véleménye.

Ezt a honlapot dr. Rozgonyi Anna Júlia, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 19366 lajstromszámmal bejegyzett, és 36067882 kamarai azonosító számon nyilvántartott ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Az ügyvédi honlap tartalmára és megjelenésére vonatkozó rendelkezéseket a Magyar Ügyvédi Kamara által megalkotott, az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló szabályzat tartalmazza.