Ajándékozással kapcsolatban kaptam kérdést.

Alaphelyzet

A kérdező ingatlant szeretne ajándékozni, adóssággal együtt.

Kérdés

Üdvözlöm!

Tisztelt Ügyvédnő!

Azt szeretném kérdezni, hogy örököltem ingatlant adóssággal együtt el szeretném ajándékozni ingyen, akkor az adósság a nyakamon marad?

Válasz

Tisztelt Érdeklődő!

Miután az adósság ebben az esetben az örökség része, így ebből a szempontból nem kötődik szorosan az ingatlanhoz, tehát az ingatlan ajándékozását követően is követelhető Öntől.

Amennyiben a tartozás jelzálogjog, vagy végrehajtási jog formában bejegyzésre került az ingatlan tulajdoni lapjára, az az ingatlanon a tulajdonos változástól függetlenül végrehajtható.

Ezt a honlapot dr. Rozgonyi Anna Júlia, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 19366 lajstromszámmal bejegyzett, és 36067882 kamarai azonosító számon nyilvántartott ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Az ügyvédi honlap tartalmára és megjelenésére vonatkozó rendelkezéseket a Magyar Ügyvédi Kamara által megalkotott, az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló szabályzat tartalmazza.